IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 16 March 2013

Tutorial : Rainbow Link.

Assalamualaikum semua! xo
Apa khabar ? :D

Hai korang! So baru2 ni, izzah ada dapat ask kat ask.fm izzah mengatakan ... aahh korang tgk je la benda alah kat bawah ni ok :) baca dengan sepuasnya! jangan tertinggal satu huruf pun ok!HEHEHEEHEHHE :D 

*enggak nampak iya? click aja dongg.

Baiklah, uhm sebenarnya ini izzah dapat semalam. Sebabtu dia tulis 23 hours kan. Eh, jap betul ke? hmm nasib ah kalau salah pun :p kankankan!? ahahaahahhaa. ok contohnya cuba halakan cursor korng tu di link mana-mana dlm blog izzah ni. jadi R A I N B O W kan? haaa ok lah tu kan. Asalkan nampak ada rainbow kaann? ahhaa ok. 

Sebenarnya, buat benda ni bukan susah mana pun. Macam goreng kacang. haa tau? ok jom lah mula. nanti banyak lagi izzah nak bebelkan hahaha ok.

Step-step emasku: *ceh emas konon hahaha

 Layout > Add A Gadget > Pilih HTML/Javascript.
 Ada ruangan kosong kaaannn? hehe Copy kod kat bawah ni and terus lah korang boleh paste di  ruangan tersebut. mudah bukan? :)

<script src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/rainbowlink.js" type="text/javascript"></script>
 Jangan bazirkan masa! Teruslah save. anda nak tunggu apa lagi? ayam jantan bertelur ya? eh, mau enggak gue kasi penumbuk nih. Hahahah just kidding ok. SAVE LAH WAHAI RAKAN. Aiyoo 
hahahahahhaa.

Senang je kan? Haaa, tanpa membuang masa, silalah komen ok! jangan jadi sombong. Nnti orang tak suka ok!

GOOD LUCK ORANG KAMPUNG!!! :D




0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari