IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Sunday, 9 December 2012

Tutorial : HTML TAG .

Assalmualaikum . 
Hye ^_^v.


Kali ni Izzah nak buat tutorial pasal HTML TAG . Jika tak tau , tak apa . Nanti bila korang baca benda ni ,
korang faham la . Ok ? .. JOM MULAKAAANNN ! :)


1) <b> YOUR TEXT </b>
-Tulisan akan menjadi BOLD
-Contoh : PERFECT

2) <i> YOUR TEXT </i>
-Tulisan kan menjadi ITALIC .
-Contoh : PERFECT

3) <u> YOUR TEXT </u>
-Tulisan akan menjadi UNDERLINE
-Contoh : PERFECT

4) <s> YOUR TEXT </s>
-Tulisan akan menjadi Strikethrough
-Contoh : PERFECT

5) <b><i><u> YOUR TEXT </b></i></u>
-Anda boleh gabungkan semua sekali .
-Contoh : PERFECTKAN

                                                              PENTING!!!
#Yang underline tu kalau korang buat kat blog , jadi macam biasa je tau . Yang tu jadi macam tu
sebab Izzah dah settingkan jadi macam tu bila Izzah underline so jangan takut .. 

Jika korang nak request yang lain , just bagitau Izzah ok ! Sebab ada banyak lagi cuma dah malas nak type. Hehe :) Oklah .

Sampai di sini saja entry Izzah buat kali ni . Sekian Terima Kasih ! Assalamualaikum ! :)


Saya taip sahaja .

Assalamualaikum .
Hye korang ^_^v .



Gambar di atas dan title entry kali ni tak maknakan apa-apa . Saja je letak gambar , can't ? Haha . Ok , now Izzah tak nak bercerita panjang dan Izzah cuma nak beritahu . Kalau awak ejek orang lain , cuba fikir dulu diri awak tu dah perfect sangat ke . 

Dia manusia dan awak manusia betul ? Jadi , kenapa nak mengejek dia . Ya , dia memang tak sempurna . Awak pun sama . Semua orang dalam dunia ini mempunyai kelebihan dan kekurangan tersendiri . Dia ada buat masaalah kat awak ke ? Tak ada kan .. Jadi tak payah nak pokpek lebih sangat . Tapi kalau pokpek benda baik tak apa lagi .

Izzah perhatikan tingkah laku kawan-kawan Izzah di sekolah , memang ada yang pendek , gemuk , tak berapa pandai dan banyak lagi . Cuma kan Izzah dah kata tadi , semua orang dalam dunia ni ada kelebihan dan kekurangan sendiri . Mungkin kekurangan dia gemuk itu pasal lah dia gemuk . 

Ini satu nota .... 

Fikir sebelum cakap ya . Jika perkara itu tidak betul , malu lah dibuatnya nanti ..

Baiklah . Sampai di sini sahaja entry  buat masa ni .

Sekian Terima Kasih . Assalamualaikum ! :)






Freebies : Simbol menarik untuk korang .

 Assalamualaikum .
Hye ^_^v .


Hai korang ! Kali ni Izzah nak sharekan sedikit simbol untuk korang . Korang boleh terus copy je apa yang korang suka yee ? Hehe ....

Tapi Izzah nak kasi kredit semua simbol ni to : Wan Hazel ..



Æ æ ❖

{。^◕‿◕^。} (◕^^◕) ✖✗✘♒

♬✄ ✂✆✉✦✧♱ ♰♂♀☿❤❥ ❦❧

™®©♡♦ ♢♔♕♚♛★ ☆✮ ✯☄☾☽

☼☀☁☂☃☻ ☺☹ ☮۞۩ εїз☎☏¢

☚☛☜☝☞☟✍

✌☢☣☠☮☯ ♠♤♣♧♥ ♨๑❀✿ ψ☪☭

♪ ♩♫℘ℑ ℜℵ♏ηα ʊϟღツ回 ₪™ ©®¿¡½⅓

⅔¼¾⅛⅜⅝⅞℅

№⇨❝❞ ◠◡╭╮╯╰ ★☆⊙¤㊣

★☆♀◆◇↑↓→ ←↘↙♀ ♂┇┅﹉﹊

﹍﹎╭╮╰╯ *^_^* ^*^ ^-^

^_^ ^︵^∵∴‖ ︱︳︴﹏

﹋﹌♂♀ ♥♡☜☞☎ ☏⊙◎☺☻ ►◄

▧▨ ♨◐◑↔↕ ▪▫☼♦▀ ▄█▌▐ ░▒▬♦◊

◦☼♠♣▣ ▤▥▦▩ ぃ◘◙◈♫ ♬♪♩♭♪ の☆→あ £❤

。◕‿◕。✎✟ஐ ≈๑۩ ۩.. ..۩۩๑ ๑۩۞۩๑ ✲

❈➹ ~.~◕ ‿-。☀☂☁ 【】┱┲❣ ✚✪✣ ✤✥

✦❉ ❥❦❧❃ ❂❁❀✄☪ ☣☢☠☭♈

✓✔✕ ✖㊚㊛ *.:。 ✿*゚‘゚・ ⊙¤㊣★☆

♀◆◇回□〓

→←↘↙ ♀♂┇┅﹉ ﹊﹍﹎ ╭╮╰╯ *^_^*

^*^ ^-^ ^_^ ^︵^∵ ∴‖ ︱︳ ︴﹏﹋﹌

♂♀♥♡☜ ☞☎☏⊙ ◎☺☻

►◄ ▧▨♨◐◑ ↔↕ ▪▫ ☼♦

▌▐░▒▬ ♦◊◦☼ ♠♣▣▤▥ ▦▩ぃ◘◙ ◈

♫♬♪ ♩♭♪の☆ →あ£❤。 ◕‿◕。 ✎✟ஐ≈

๑۩۩.. ..۩۩๑๑۩۞ ۩

๑✲❈ ➹ ~.~◕‿-。 ☀☂☁【】

┱┲❣✚ ✪✣✤✥ ✦❉❥❦

❧❃❂❁❀ ✄☪☣☢☠ ☭♈ ✓

✔✕✖㊚ ㊛ *.:。✿*゚ ‘゚・ ◊♥▫■๑»«¶

ஐ©† εïз♪ღ♣ ♠•± °•ิ.•ஐஇ *×○▫

♂•♀◊©¤ ▲↔™®☎ε їз♨ ☏

☆★ ▽△▲ ∵∴∷ #♂♀♥♠♣

♧♤♧ ♡♬♪ ♭♫♪ﻬஐღ ↔↕↘••● ¤╬﹌

▽☜♥☞ ♬✞♥♕☯☭☠☃ ─ ━

▰ ▱◆ ◇ ◈ ◉ ◊ ○ ◌ ◍ ◎ ● ◐ ◑ ◒ ◓ ◔

◕ ◖ ◗ ◘ ◙ ◚ ◛ ◜ ◝ ◞ ◟ ◠ ◡ ◢ ◣

◤ ◥ ◦ ◧ ◨ ◩ ◪ ◫ ◬ ◭ ◮ ◯ ◰ ◱ ◲ ◳ ◴ ◵ ◶ ◷

◸ ◹ ◺ ◻ ◼ ◽ ◾ ◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇ ☈

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗ ☘ ☙

☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬ ☭ ☮ ☯

☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼ ☽ ☾

☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇ ♔ ♕ ♖ ♗

♘ ♙ ♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣

♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ´ ῾ ‖ ‗ ‘ ’ ‚ ‛ “ ” „ ‟ † ‡ • ‣

․ ‥ … ‧ 
 
 ‪ ‫ ‬ ‭ ‮   ‰ ‱ ′ ″ ‴ ‵ ‶ ‷ ‸ ‹ ›

※ ‼ ‽ ‾ ‿ ⁀ ⁁ ⁂ ⁃ ⁄ ⁅ ⁆ ⁊ ⁋ ⁌ ⁍ ⁎ ⁏ ⁐ ⁑ ⁒ ⁓ ⁔

∕ ∖ ∗ ∘ ∙ √ ∛ ∜ ∝ ∞ ∟ ∠ ∡ ∢ ∣ ∤ ∥ ∦ ∧ ∨ ∩ ∪

∴ ∵ ∶ ∷ ∸ ∹ ∺ ∻ ∼ ∽ ∾ ∿ ≀ ≁ ≪ ≫

≬ ≭ ≮ ≯ ≰ ≱ ≲ ≳ ≴ ≵ ≶ ≷ ≸ ≹ ≺ ≻ ≼ ≽ ≾ ≿ ⊀

⊁ ⊂ ⊃ ⊄ ⊅ ⊆ ⊇ ⊈ ⊉ ⊊ ⊋ ⊌ ⊍ ⊎ ⊏ ⊐ ⊑ ⊒ ⊓ ⊔ ⊕ ⊖ ⊗ ⊘ ⊙

⊚ ⊛ ⊜ ⊝ ⊞ ⊟ ⊠ ⊡ ⊬ ⊭ ⊮ ⊯ ⊰ ⊱ ⊲ ⊳ ⊴ ⊵ ⊶ ⊷ ⊸ ⊹ ⊺ ⊻

⊼ ⊽ ⊾ ⊿ ⋀ ⋁ ⋂ ⋃ ⋄ ⋅ ⋆ ⋇

⋈ ⋉ ⋊ ⋋ ⋌ ⋍ ⋎ ⋏ ⋐ ⋑ ⋒ ⋓ ⋔ ⋕

⋖ ⋗ ⋘ ⋙ ⋚ ⋛ ⋜ ⋝ ⋞ ⋟ ⋠ ⋡ ⋢ ⋣ ⋤ ⋥ ⋦ ⋧ ⋨ ⋩ ⋪ ⋫ ⋬

◿ ☀ ☁ ☂ ☃ ☄ ★ ☆ ☇

☊ ☋ ☌ ☍ ☎ ☏ ☐ ☑ ☒ ☓ ☔ ☕ ☖ ☗

☘ ☙ ☟ ☠ ☡ ☢ ☣ ☤ ☥ ☦ ☧ ☨ ☩ ☪ ☫ ☬

☭ ☮ ☯ ☰ ☱ ☲ ☳ ☴ ☵ ☶ ☷ ☸ ☹ ☺ ☻ ☼

☽ ☾ ☿ ♀ ♁ ♂ ♃ ♄ ♅ ♇

♎ ♏ ♐ ♑ ♒ ♓ ♔ ♕ ♖ ♗ ♘ ♙

♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ♠ ♡ ♢ ♣ ♤ ♥ ♦ ♧ ♨ ♰ ♱ ☫



Baiklah . Ni je simbolnya . Jadi kalau nak ambil , copy jelah . Izzah izinkan . Boleh lah korang bawak merayap pergi kat twitter ke , facebook ke , tumblr ke . Mana-mana je lah ok .. Baiklah ..


Selamat Mengcopy ! Sekian Terima kasih . Assalamualaikum ! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari