IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 8 December 2012

Freebies : Doodle Muslimah Berfesyen .

Assalamualaikum .
Haii ^_^v .

Kali ni Izzah nak bagi korang sedikit freebies . Dah lama jugak Izzah tak kasi korang freebies kan ? Sekarang Izzah nak pamerkan doodle-doodlenya . *ceh pamirkan konon .haha





http://4.bp.blogspot.com/-IeZrMI4HzQE/T6ZMtl2xpLI/AAAAAAAAA0M/CHTgcJRFdnE/s320/kartun+muslimah+jubah+kuning.jpg


 

http://1.bp.blogspot.com/-rxu-meQsTTc/T6ZMkQnP9tI/AAAAAAAAA0E/BXqkOZJw0Iw/s320/kartun+muslimah+jubah+hijau1.jpg



http://2.bp.blogspot.com/-5hsE6HR8I2U/T6ZMb-yN1OI/AAAAAAAAAz8/oGao9obE04c/s320/kartun+muslimah+jubah+grey+polka+dot.jpg


 

http://2.bp.blogspot.com/-ct50W-U5bfE/T6Y9Jj3r2rI/AAAAAAAAAyw/yqI9edVfV8U/s320/kartun+muslimah+jubah+biru.jpg


 

http://4.bp.blogspot.com/-4SomikiMEOo/T6Y9YIyiWUI/AAAAAAAAAzA/CS9Jj5kC5Gk/s320/kartun+muslimah+jubah+pink+biru.jpg


 

http://1.bp.blogspot.com/-BAnQiuwRHW4/T6Y9sEzl4KI/AAAAAAAAAzQ/Qp4z5zv1Vf4/s320/kartun+muslimah+jubah+pink+hitam.jpg


 

http://3.bp.blogspot.com/-B2tgt2Smha0/T6Y9x3asOJI/AAAAAAAAAzY/fIx-63p9XYo/s320/kartun+muslimah+jubah+pink.jpg


 

http://2.bp.blogspot.com/-gMgaLOAglIw/T6Y9cn13brI/AAAAAAAAAzI/aa2KQLwXXYQ/s320/kartun+muslimah+jubah+pink+biru1.jpg


 

http://4.bp.blogspot.com/-dApghukA81w/T6Y93R1Uo_I/AAAAAAAAAzg/C8WKNdOJtlk/s320/kartun+muslimah+jubah+purple.jpg




Tak secantik mana pun doodle-doodle ni kan ... Apa-apa pun , kalau nak ambil komen tau ! Doodle-doodle ni boleh dijadikan doddle , dan banyak lagi ..





jom berselawat ke atas Nabi S.A.W sebanyak 11x kerana Allah taala. 

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Allahumma solli `ala muhammadin wa`ala ali muhammad...
 Ya Tuhan kami, selawatkanlah ke atas Nabi Muhammad dan ke atas keluarganya.



                             Sekian Terima Kasih . Assalamualaikum !!! :)


Doodle credit to : Iznie






Friday, 7 December 2012

Tutorial : Cara Letak Top Commentor

Assalamualaikum semua . 
/^_^\


Izzah dapat request dari beberapa blogger untuk membuat Top Commentor . Jika tak tau ,meh Izzah taukan:


Seperti gambar di atas lah . Jadi jom mula dengan Bismillahirrahmnirrahim ..

1. Dashboard > Layout > Add gadget > HTML/JavaScript .

2.Copy kod ni dan pste di ruangan tu :

<!-- Top Commentators Cloud Start
(c) 2010 Blogger Sentral. Original code by http://www.bloggersentral.com/. Please do not remove this credit and the &#8220;Get this commentators widget&#8221; link at the bottom of the code.-->
<div style="text-align:justify;line-height:1.2;">
<script type="text/javascript">
function cCloud(feed) {
max = 0;
min = 10000;
//finding highest and lowest count
for (i=0;i<feed.count;i++)
{
ccCount = feed.value.items[i].commentcount * 1;
if (ccCount > max)
{
 max = ccCount;
}
if (ccCount < min)
{
 min = ccCount;


ccCountD = "";
display = "";
for (j=0;j<feed.count;j++)
{
ccdiff = feed.value.items[j].commentcount - min;
ccFontsize = 80 + (ccdiff * 100) / (max - min) + "%";
ccUrl = "'" + feed.value.items[j].authorurl + "'";
ccCountD = "(" + feed.value.items[j].commentcount + ")";//comment count
ccName = feed.value.items[j].title + ccCountD;
ccLName = "<a style='font-size:" + ccFontsize + "' href=" + ccUrl + " target='_blank'>" + ccName + "</a>";//clickable commentator name
display = display + ccLName + " ";
}
document.write(display);
}
</script>
 <script src="http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?
 YourBlogUrl=http://www.izzahashari.blogspot.com/
 &Exclusions=Izzah Ashari
 &ShowHowMany=10
 &Order=frequency
 &_callback=cCloud
 &_id=cfa196644e1d6159c9183548c4b5e2f5
 &_render=json" 
type="text/javascript"></script>
</div>

<!-- Top Commentators Cloud End -->
NOTE 
 IZZAH : Tukar dengan URL BLOG korang dan Nama Blog korang .

3. SAVE .

Jangan lupa tinggalkan komen ya ! :) .

Assalamualaikum ! :)


Credit to : LyssaSecret





Hormat-menghormati sesama sendiri .

Assalamualaikum semua .

Hai korang . Kali ni , Izzah nak kongsikan sikit pasal "Hormat-menghormati" . Ya , hormat ni memang bagus.Tapi , Izzah nak bagi tau sikit . Selama ni Izzah nampak ada sedikit kesalahan tentang "hormat-menghormati" ni .

Baiklah , jika kanak-kanak perlu menghormati orang tua , mengapa pula orang tua tidak perlu
menghormati kanak-kanak ? Sebenarnya , memang perlu . Baiklah , Izzah akan jelaskan
lagi apa kesalahan di sini .

Contohnya Izzah akan bagi dialog dan baca lah .

Adik : Assalamualaikum kakak .

Kakak : Waalaikumussalam adik . Ha , nak apa ?

Adik : Nak guna komputer tu sekejap boleh tak
                        kakak ?

Kakak : Tak payah lah ! Kau bukan reti guna pun .
              Mengada-ngada . Gedik ! Pergi sana ! Dah , jangan nak
              menyampuk lagi ! Shuhh !

Adik : Ok . *menangis*

Baiklah . Ini contoh dialognya . Cuba tengok , adiknya mintak elok-elok dan kakaknya marah
macam tu . Tak baik kan ? Tengok . Sampai adik dia pun dah menangis . Ini satu nota . Baca lah :

Jika kanak-kanak cuba untuk meminta atau berkata sesuatu , jangan marah mereka kerana itu
akan membuat mereka sakit hati dan boleh menyebabkan mereka
menangis . Jadi , hormatilah kanak-kanak .
Jadi , janganlah berkeras hati sangat dengan kanak-kanak . Mereka tu kecil lagi . Jadi , janganlah
sakitkan hati mereka . Nanti mereka menangis kita jugak yang susah . Tau taulah kanak-kanak
memang kuat merajuk lagi-lagi bila ada masaalah dengan kawan mereka . Dah tentu tak akan bercakap
sehingga seorang dari mereka meminta maaf . Tapi , tak tau lagi dengan ikhlas atau terpaksa .

Sampai sini sahaja entry Izzah kali ni . Tetapi , jangan lupa baca entry yang akan datang ! Terima
kasih kerana membaca blog ini .

Assalamualaikum . Nainkali datanglah lagi jenguk blog ni :) Terima kasih .

Thursday, 6 December 2012

More about Twitter and Instagram .

Assalamualaikum semua .


Korang tau maksud burung biru tu ? Burung biru tu adalah LOGO TWITTER . Tapi kalau korang tak
pernah nampak bermakna korang tiada satu akaun pun kat twitter betul ? Sebenarnya , twitter dan facebook sama je . Cuma ramai lagi pengguna facebook . Kalau ada twitter pun mesti jarang guna kan .

Facebook ni boleh video cam , chat , add orang dan semua tu betul ? Tapi apa kurangnya twitter ? Twitter boleh mention , direct message , follow dan lain-lain .Jika nak tau apa semua tu , tengok di perenggan bawah ni .

Jika di twitter , mention ni macam conversation lah . Kalau text message panjang-panjang tu orang panggil conversation kan ? Sama jugak kat twitter . Jadi mention korang dah tau right ? Izzah nak kongsi pasal direct message pula. Baca perenggan bawah .

Direct message sama macam private message di facebook . Tiada perbezaan dan kegunaannya lebih kurang sama sahaja . Jadi , tak susah mana pun guna twitter . Best adalah . Hahaha

Baiklah , kalau facebook boleh add orang , kenapa twitter tak boleh ? Sekurang-kurangnya twiter boleh follow orang . Lebih kurng sama je dengan facebook . Tapi pendapat Izzah , facebook lagi best :) Hehe . Ok . Habis topic twitter .


Ha , ni apa apulak ? Camera ? Tak lah . Ni lah logo Instagram . Jika nak tau , Instagram ni tak lah popular sangat . Cuma bagi Izzah best . So , kalau takda akaun , boleh buat . Bagi yang dah ada , 
follow Izzah ! username Izzah : izzahashari . 

Baiklah , Izzah tak tau benda lain lagi nak cakap pasal Instagram . Jadi Izzah tamatkan entry
ni dengan Assalamualaikumwarahmatullahiwabarokatuh . 




Tutorial : Masukkan Blog Dalam Google Search Engine .

Assalmualaikum semua .

Harini Izzah bukan nak buat tutorial . Cuma nak berkongsi . Ok . Umm , Izzah dapat satu request di
laman CBOX Izzah . Dari fauzi namanya . Izzah kasi bukti :) Hehehehe .


Umm .. Izzah tak tau jadi kalau nak buat sila pergi ke blog ni : CLICK YO
Ikut tuto yang dia dah bago ok ? Dan dia ada beri sedikit penjelasan tentang tu . 
Terima kasih sebab jenguk blog ni . Ok .

Assalamualaikum . :)

Tutorial : Underline with background .

Assalamualaikum semua . ^_^v .

Harini Izzah nak buat tutorial mengenai underline with background . Kalau tak faham , meh Izzah fahamkan .

                                                                    I'm sure Izzah 
                                   Okay . Kat atas ni macam ada background kn ? Izzah tak buat apa-apa
                                            pun . Just underline . Nak belajar ? Ikut step-step ni . :)


1. Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget Templates .

2. Tekan CTRL+F serentak dan search code ni :

u {
3.Jik tak jumpa , search kod ni pula :

/* Header  
Jika dh jumpa , letak kod di nombor 2 di ATAS kod tu .

4.Now , copy kod ni dan pastekan di BAWAH  code nombor 2 tu :

text-decoration:none;
background: #F5A9D0;
color: #FFFFFF;
border-radius: 5px;
padding-top: 1px;padding-bottom: 1px;padding-left: 2px;padding-right: 2px;
}

NOTE
IZZAH : Warna background .
IZZAH : Warna font .

5.Preview jika tiada error , silakan SAVE :) 

Jika sudi , komen ye :)

Assalamualaikum ! :)

Saya dah ready untuk berblog balik

Assalamualaikum semua .

Izzah dah lama tak berblogging right ? So Izzah ambil harini untuk edit blog . Alhamdulillah
menjadi dan tak ada banyak masaalah . Sebenarnya , Izzah tak tau apa nak tulis
lagi ni . Cause I'm tired and bored . But I'm still happy .

For tutorial , boleh request or tunggu je apa Izzah buat . Tapi "tunggu" tu lama lah sebab
I have no idea . So , kalau request lagi cepat lah Izzah buat . Hehe ,
okay ? Thank you .

Saya tamatkan entry ni dengan Assalamualaikum :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari