IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Friday, 20 April 2012

Tutorial : Cara Buat Watemark .

Assalamualaikum .

Hai semua ^_^v . Apa khabar ? Izzah memang jarang buat tuto . Tapi sekarang ni Izzah rajin skit . So buat lah :) Hehe . Korang nak taw tak macam mana nak buat watemark ? Wait be4 that .


PERHATIAN !!!
TUTO INI HANYA
MENGGUNAKAN 
PHOTOSCAPE!
HARAP MAKLUM!!!


Okay jom sambung :)

1.Korang buka photoscape korang .

2.Korang pilih "Editor" .

3.Korang nampak tak yang belah kanan korang atas tu ada tulis "menu" . Klik .

4.Ok . Lepas korang klik , korang pilih "New Photo" .

5.Korang pandai-panadai lah nak adjust berapa besar korang nak buat watemark korang tu .

6.Okay . Bila dah adjut . Korang pun dah puas hati . Jom sambung , Tapi kalau tak puas hati lagi adjust lagi .

7.Korang nak tulis apa-apa . Korang nampak tak bawah korang tu ada "Home , Object , Crop , Tools" . Korang pilih "OBJECT" .

8. Okay then kat tepi tu ada gambar "T" . Yang satu bukan yang  dua !! . CLICK .

9.Then korang tulis lah apa-apa yang korang nak tulis . Korang boleh pilih font okay .

10.Lepas korang dah puas dengan watemark korang tu . Dah cantik dah semua . "SAVE" .

11.Then bila korang nak upload photo kat blog korang tu . Jangan lah lupa letak je lah watemark korang tu ! Letak di bahagian mana-mana pun yang korang selesa . Ok ?

Okay . Izzah nak cakap GOOD LUCK xD
Kalau dah guna tu mintak credit Izzah . Izzah yang buat tuto ni ."IM NOT COPY IT. OK?"

Comment juga kalau tak fahamm atau nak tanya apa-apa . Comment bila dah jadi tu :) Ok ? Huhu .
ASSALAMUALALIKUM :)

Sunday, 15 April 2012

Tutorial : Compose New Tweet Cara Mudah . "VERSI 2"

Assalamualaikum .

Hai semua ^_^v . Sekarang ni Izzah jarang kan update blog ? Haha . Sekarang masa Izzah guna tumblr .. Tapi takpaa . Izzah post skit-skit yeww ? Haha . Izzah nak ajar korang macam mana nak COMPOSE NEW TWEET CARA MUDAH . Ni versi 2 k .

Versi 1 tengok lah kat page tuto Izzah tu . Malas mau kasi link ^_^v . Huhu . Okay . Izzah mulakan sekarang . Nanti korang boring dengar Izzah bebel kan ? Haha . START xD


1 . Login Twitter > Home .

2. Korang ada keyboard kan . Okay , senang sangat . Kalau nak tweet tekan huruf "N" tu je . And keluar macam ni :


3. Now , korang tweet lah apa-apa . Senang je kan ? Hahaa .

Selamat Mencuba ^_^v .

Assalamualaikum .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari