IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 3 March 2012

Terlebih SASARAN !

Assalamualaikum.

Hai peeps . Huhu.Okeh , sekarang ni Izzah saja je nak buat entry ini. Jadi jangan marah.Huhuu.Okay.Banyak orang lah yang Izzah dah tersasarkan kat blog Izzah ni ?? Meanss ~ Ok.Sekarang ramai kan yang terpaksa ikut apa Izzah suruh ? So Izzah nk kasi penjelasan nye.

Hmm.Biarlah Izzah sorang je tahu rahsia kenapa Izzah nak buat blog ni. //erhhh. #Kenapa aku kata yang aku ada rahsia ?  Blol !#


Izzah sebenarnya , nak naikkan followers.And bagi korang rasa apa Izzah rasa bila sedaangg update kebendaa ni.So faham faham je lahh.Bagi yang tak paham tuh.Hanya berdiam diri je lahh ? Huhu.

Peeps~ Lama betul nak habiskan habis-habisan entry nih.Bilalah kita nak menunggang diri sendiri keluar bila ada masaalah yang libat kan kita . betul ?? So.Izzah rasa korang ok kan.Huhu!

Bagi yang ada masaalah.Dont takut dirii ! Just keluar kan diri dan memberanikan diri dan buat macam ni.
*Peeps~Jika ada masaalah ~

*Pergi cepat-cepat kat orang tuh. And kata "Minta Maaf" ,
lepas tu terus beredarr. Kan senang , ,
#Laju sikit dia nak buat keputusan. Huhuu !

Okeh . Keesokkan nya , mungkin keputusan dah ada di tangan dia sendiri.//erh.So , korang kena lah terima walau apa pun dia punya keputusan.Ok ?? Okiee. Sekarang korang mesti sabar duluu ~.Baru dapat okie-okie skit.Kan?? Haha .

Okeh ni sikit saja nak kasi tau buat apa selepas dia memberi keputusan.....
Jika keputusannya tidakkk ?? Mungkin perlu buat begini :

Cakap kat dia : Tak apa lah kalau itu dah keputusannya.
                         Mungkin Allah dah takdirkan macam tu.
                         Terima je lah kan ?? Hmm. Okiee lahh.
                         Bye Assalamualaikum.
#DAN TERUS BEREDARR :) Huhuu ! 

Jika keputusannya YA ?? Mungkin perlu buat begini :

Cakap kat dia : Terima Kasih sebab buat keputusan                          yang sebegini.Saya akan jadi kawan                         kamu :) Huhuu.#SAMBUT DIA JANGAN BEREDAR :) Huhuu ! 

Fuih ! Kusyuk aku bagi nasihat.Huhu ! okeh , sebenarnya bagus kalau ikut Izzah punya cara.Hmm , kalau Izzah bergaduh pun , Izzah akan buat dan cakap perkara sebegini ! Kan tak lah lebih bertengkar.

Okay , SEKARANG HABIS DAHH CERITA NI.
Harap korang amalkan dengan penuh ceriaa ! #eceh , dah ngantuk baca entry aku yang panjang molek ni ? Its okay , i hope you will get your happy dayy. :) 


Assalamualaikum:)
Bye :)


3.3.2012

Tutorial : Pop Up Window Comment.

Assalamualaikum.
Hmm , Izzah rasa korang lebih bagus buat benda Pop Up Window Comment ni lah. Huhuu.Kalau nak try , Jom lah ikot skali tuto ni. ^_^


1.Log in blog > Dashboard > Setting.

2.Lepas tu , korang klik pada tab comment !

3.Cari Title Yang ini ye. Comment Form Placement


4.Tick pada Pop-up window.

5.Save settings terus.

6.Beres.Cuba lah tengok.

Selamat Mencuba !

Assalamualaikum :)
Bye :)

3.3.2012

Friday, 2 March 2012

Tutorial : Macam mana nak Compose New Tweet Di Twitter Dengan Lebih Pantas.


Assalamualaikum :)
Huhuu , Izzah slalu guna cara ni untuk compose new tweet di laman twitter.Kalau nak tahu jom lah terjah tuto ni sekalli. :)/

1.Log in twitter > Home .

2.Lihat gambar di bawah:


3.Ada kan kat tepi belah kiri twitter home korang ??. Okay , sekarang hanya klik je kat tempat tuh.And tweet lah. Apa susah ?

4.Korang tekan lah Tweet yang warna biru tersedia di bawah tu.

Selamat Mencuba.

Assalamualaikum :)
Bye:)

2.3.2012

Sunday, 26 February 2012

Tutorial : Kotak Blockquote Ber-Shadow

Assalamualaikum.
Hm , Izzah rajin sangat buat Tutorial hari ni ! Sekarang ni pulak , Izzah nak ajar macam mana nak shadowkan kotak blockquote :) Huhu. Ok , jom ikot tutorial ni !
*boleh tukar warna shadow.

1.Log in blog > Dashboard > Design > Edit HTML.

2.Tekan Ctrl+F dan cari kod ni :

blockquote:hover {
3.Ada jumpa tak ?? kalau tak jumpa , korang cari kod ni :

.post blockquote { 

4.Ok , kalau korang jumpa kod kat no.3 , korang paste kan kod di no.2 di bawah kod no.3 tu ! Korang pahamke tk ni ? Huhuu.

5.Korang copy kod kat bawah ni and paste di bahagian bawah kod blockquote:hover { tu :

border:2px dashed #000000;
    -moz-border-radius-topleft: 10px;
    -moz-border-radius-bottomright: 10px;
-moz-box-shadow: 0 0 18px #FF3399 ;
-webkit-box-shadow: 0 0 18px #FF3399 ;
    }
6.Warna merah , korang boleh ubah dengan kod warna yang korang suka ! kod warna dapat kan di sini ->>http://immigration-usa.com/html_colors.html

7.Lepas dah tukar semua tu , korang kena preview dulu , kalau tak de error sila SAVE.

Selamat Mencuba !

ASSALAMUALAIKUM :)
BYE :)

26.02.2012

Tutorial : Cara tukar dashboard yang baru ke dashboard yang lama !

Assalamualaikum :)
Hah ?! Tadi ada sorang kakak ni dia punya dashboard lain daripada yang lain , jadi itu adalah dashboard yang baru , so tak taw guna lagi kan ?! Ok , sekarang korang boleh je tukar dashboard yang baru ke dashboard yang lama ! tapi , kena ikut lah tutorial ni ! ok ? Huhu.

1.Log in blog korang tuh.

2.Hanya ikut anak panah yang Izzah dah panahkan tuh :

*klik kalau tak jelas.

3.Hah , dah bertukar kan. Huhuu :)

Selamat Mencuba !

Assalamualaikum :)
Bye :)

26.02.2012

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari