IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Friday, 3 February 2012

Kaki Ku Sakit !

Yo Peace >.< (!)
Hm , Nak tau takk ?? Semalam en Izzah road run.
Lepas tu kaki Izzah sakitt sangatt!!!!!!!Sampai tak bley gerakk ;o

Lepas tu , Izzah teruskan dengan berjalan selow-selow.
Lepas tu Izzah berjayaa menamatkan road run tuu :)

Tapi Izzah tak dapat nombor :)
Tak apa lah ,Tahun depan ada lagi enn.

Keesokan harinya , Izzah punya kaki lagi sakit !
Sampai nak turun tangga pun , Izzah rasa cam nak jatowh !

Lepas tu , Izzah pegy toilet.
And Izzah onlinee :) Ni lahh post nyaaa :)

-Im Typing This Post Noww!

Okeh ?? Izzah rasa buat masa ni , Nije kot yang Izzah nak sampaikan.
Kalau macam tu , Izzah akan berhenti :)

~Byeeeeeeeeee~

Woo ! Road Run~

Yo (!)
Ayooooo ! Apsal lah dengwann twitle kiteh hari niy ??
PELIKK ENN ??

Okeh , Mulaaa :P

Hmm :) Sekarang ni Izzah kat sekolah , tengah tunggu masa untuk ROAD RUNN~
Hehe , kalow tak tauh , baca Entry ni > Road Runn~
Okeh ?? Hehe , and ini lah masanyaa yang Izzah nantikann ~

Cume tunggu kat kantin sekolahh ni , sampai lah cikgu bagi arahann enn.
Boringggggg leeww !! Hehe :) Jom tunggu sesama :P

Okeh , masa Izzah nak ber road run niy !! 

~Byee~

Thursday, 2 February 2012

Izzah Bernasib Baik Semalam !

Yo Peace >.<
Korunk , kalau tak baca lagi entry ni , sila baca ! >> Entry Lamaa
Dah ? okeh sambongg (!)


Nasib Izzah semalam ok lah jgakk :) Nasib tak bercryy ehekehek -.-'' Gilaa ke paa nak cryy ?? Nak blaja enn ?? Hehe! Okeh , Izzah ada sorang kawan Izzah ni , dia pon ada blog -.-'' , but tak updatee lagii :) Tengah buzyy gilaa :) Izzah arap dia boley ikot tutorial Izzah yang post entry masa yang kita nak uhh :) Harap diaa bacaa ! Sebab dia enn buzyyy :)

Tak apalah kawan ! kau pergi lah belajar duluh sebelum berblogging ehh ??? Hehe ! Kang tak leh on langsong :P Amekk auu ! Hee:)

Izzah suka lahh bila entry Izzah panjang , but kalau skit , tak berbaluiii !
Enn enn ??

Hehe ! Nanti minggu depan Isnin , Selasa Izzah cutyy :) Boleh buat Tutorial lebih skeyyt :P kankan ?? #hikhikhik.

Izzah nak go to school niy !


~Byee~

Wednesday, 1 February 2012

Sekolahhh :) (Sukan)

Yow ! Hehe :)
Izzah nak cerita kat korunk ni :) semalam , Izzah ada lah sukan enn ??
Hehe , semalam hari selasa lah 

Jadi Izzah nak ceritaa ni :) nak tau takk ??
Jom lah baca !!!

Mula mula kita orang daripada kelas yang tingkat 4 yang atas sekali tu , pergilah turun ke padang dengan terkedek-kedek nye enn ?? Then , kita orang yang perempuan ni , kena beratur untuk ambil permainan kat bilik stor sukan. Kebanyakkan nya ada yang ambil gelung jerr  , ada lah sesetengah tu ambil bola jaring , hehe !! tapi , bukan nak main pon , nak jaringkan tak dapat , sebab jaring tu tinggi sangat , lompat pun tak de gunaa :) Hihi :) Lepas dah lama-lama tu , kita orang Izzah , kawan Izzah Idayu , Puteri , kita orang rancang nk buat kereta api gelung , lepas tu Kita orang bertiga ajaklah dorunk masuk kat kereta api gelung uh ! Then , Puteri yang sebagai pemandu tanya lah , Cik nak pergi mana ?? Kawan Izzah kata nak pergi Singapore -.-'' Tak masuk akall.. Then dah sampai , Kita orang pon berhenti main , sebab dah penat enn ? Pergi kat beg masing-masing and minum lah air :) Nyaman skit tekak Izzah ni :) yumzyyyumzyy :) Izzah rasa itu je kowt yang Izzah ingatt :) Hehe ok.

-Harap Korunk Gembiraa-

-Komenn yew-

-Bye-

Tutorial : Letak Kesan Salji Pada Blog (Snow Effect)

Hey korunk (!)
Izzah ada dapat request dari kawan Izzah yang suka berblogging la enn.
Dia tanya , 

Izzah macam mana nak buat kesan salji kat blog ? ajar skit weyhh~

-Saba ye kawan , aku akan tolongg -.-''

Okay Dhaniyah , Izzah nak ajar :) Ikot Step niy (!) :


1.Log in blog > Dashboard > Design > Add gadget > HTML/JavaScript

2.Hanya copy kod dekat bawah ni , ikot lah warna apa-apa yee ??
*Then paste kan kat ruangan html/javascript tu yee.

Bagi kesan salji warna putih copy kod ni dan paste kat ruangan html/javascript tu :

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowwhite.js"></script>

Kalau nak salji hitam plak , copy kod ni and paste lah kat ruangan html/javascript tuh :

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblack.js"></script>

Kalau nak salji merah pun ada, copy kod ni and paste kat ruangan html/javascript tu ok :

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowred.js"></script> 
Kalau nak salji biru, copy kod ni :

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblue.js"></script>

4.Kalau dah , save dan lihat what happen to yor blog ;)


-Kalau jadi apa-apa , Komen , kalau tak pon , komen!-

-Selamat Mencubaa-

*Sorry yang salji merah tu kat bawah link tu ada satu blockquote kecik kan, jangan hiraukan. itu ada masaalah sikit. Thank you!

Tuesday, 31 January 2012

Lalala ! Apa nasib ku esok ?

Halala korunk !
Izzah asyik nak tertanya2 apakah nasib Izzah esok ???
Adakah gembira ? atau menyedihkan ?
Hehe , itu takdir tuhan lah yang menentukan apa yang berlaku.Betul enn ??

"Apalah nasib ku esok , agar semuanya baik baik aja dongg"
Hehe :)

Ok , Izzah pun tak tau lah apa Izzah punya Nasibb !!
Jadi memandai lah enn Izzah nak taip apa2 !

Jadi ~Byee~
 ;)

Tutorial : Publish Kan Post Korunk Pada Masa Yang Korunk Nak !

Hey korunk :)
Izzah mesti lah nak ajar korunk sesuatu :) Tapi korunk tak tau !!
Nak tau ape mende nyee ?? Hehe !! Contoh korunk tak der mase nak buat entry enn ??
Korunk kene autopublish kan diee lahh :) contoh lah korunk sekolahhhh !!
Korunk buat satu post and post tu akan di publish kan pada masa dan tarikh yang korunk dah tetapkan.
Nak tau caranyaa ?? Ikot lah STEP Izzah :


1.Log in > Dashboard > New post then type entry korunk macam biasa..


*Klik kalau tak jelas ye.

2.Korang tekan post option dulu!

3.Then , set kan tarikh dan masa korang yang untuk publish tu bilaa.

4.Klik PUBLISH POST

*Nanti post korunk tu akan teroutomatik terpublish pada masa 
yang korang dah tetapkan tu !


-Kalau Jadi atau Tak Jadi Sila Komen-

-Selamat Mencuba-


Monday, 30 January 2012

Buzy Twitter


Wooow , Buzy gila dengan Twitter nampakk ..
Hehe <3 Entry Minguan Yang Baikkkk !!
Izzah BUZY gila , tak sempat nak post entry bagus.
Soryyyekk :P
Hehe  
Okay . Mungkin sampai sini saja
Entry Buzy Twitter ni .
Bye !

ProPro

Sunday, 29 January 2012

Tutorial : Satu Page ada Satu Post

Hello korunk !!
Hehe.Korunk nak tau cara-cara tertentu untuk meringankan blog??
#hikhikhik.Senang je.buat lah macam Izzah ,
Kat page home Izzah , satu page ada satu post je.

Nak tahu rahsia Izzah ?? Jom lah terjah.

Ikot step Izzah kat bawah niy :


1.Log in blog > Dashboard > Settings > Formatting,dan akan keluar macam ni :


*Klik kalau no jelas :)

2.Korunk tukar kan dekat Show at most tu , dengan nombor 1
*Seperti Izzah punya di atas ^.

3.Then , korunk save settings je.

4.cuba view blog korunk , menjadi tak ??? Hehe :) ClappClapp!


-Jadi?Tak jadi? Sila Komen-

-Selamat Mencuba-

Tutorial : Link Warna Rainbow.

Yow korunk !!

korunk suka pelangi??Izzah pon suka jugakk !!Hehe.
Sekarang ni yang sapa minat pelangi tu , jom ikut Tutorial
mengenai link warna rainbow/pelangi
Hehe !! maksudnya link kat blog korunk tu warna pelangi !
Kalau nak tau caranya ,

Ikut Step Izzah ni :


1.Log in blog > Dashboard > Design > Add gadget > HTML/JavaScript.

2.Copy code kat bawah ni and paste kan kat ruangan html/javascript tu.

<script src="http://fwzynn.googlepages.com/rainbow.user.js" type="text/javascript">/*********************************************** * Script edited by Ynn at http://fwzynn.blogspot.com/* Please keep this notice intact***********************************************/ </script>

3.Da siap.SAVE.

4.Cuba view blog korunk , sentuh kan cursor korunk tu kat mana-mana link yang ada kat
blog korunk tu ye.dan tunggu , nanti dia akan bertukar-tukar warna !! PELANGI !!


-Jadi?Tak jadi?Sila Komen-

-Selamat Mencuba- 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari