IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Thursday, 6 December 2012

Tutorial : Underline with background .

Assalamualaikum semua . ^_^v .

Harini Izzah nak buat tutorial mengenai underline with background . Kalau tak faham , meh Izzah fahamkan .

                                                                    I'm sure Izzah 
                                   Okay . Kat atas ni macam ada background kn ? Izzah tak buat apa-apa
                                            pun . Just underline . Nak belajar ? Ikut step-step ni . :)


1. Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget Templates .

2. Tekan CTRL+F serentak dan search code ni :

u {
3.Jik tak jumpa , search kod ni pula :

/* Header  
Jika dh jumpa , letak kod di nombor 2 di ATAS kod tu .

4.Now , copy kod ni dan pastekan di BAWAH  code nombor 2 tu :

text-decoration:none;
background: #F5A9D0;
color: #FFFFFF;
border-radius: 5px;
padding-top: 1px;padding-bottom: 1px;padding-left: 2px;padding-right: 2px;
}

NOTE
IZZAH : Warna background .
IZZAH : Warna font .

5.Preview jika tiada error , silakan SAVE :) 

Jika sudi , komen ye :)

Assalamualaikum ! :)

0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari