IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Thursday, 6 December 2012

More about Twitter and Instagram .

Assalamualaikum semua .


Korang tau maksud burung biru tu ? Burung biru tu adalah LOGO TWITTER . Tapi kalau korang tak
pernah nampak bermakna korang tiada satu akaun pun kat twitter betul ? Sebenarnya , twitter dan facebook sama je . Cuma ramai lagi pengguna facebook . Kalau ada twitter pun mesti jarang guna kan .

Facebook ni boleh video cam , chat , add orang dan semua tu betul ? Tapi apa kurangnya twitter ? Twitter boleh mention , direct message , follow dan lain-lain .Jika nak tau apa semua tu , tengok di perenggan bawah ni .

Jika di twitter , mention ni macam conversation lah . Kalau text message panjang-panjang tu orang panggil conversation kan ? Sama jugak kat twitter . Jadi mention korang dah tau right ? Izzah nak kongsi pasal direct message pula. Baca perenggan bawah .

Direct message sama macam private message di facebook . Tiada perbezaan dan kegunaannya lebih kurang sama sahaja . Jadi , tak susah mana pun guna twitter . Best adalah . Hahaha

Baiklah , kalau facebook boleh add orang , kenapa twitter tak boleh ? Sekurang-kurangnya twiter boleh follow orang . Lebih kurng sama je dengan facebook . Tapi pendapat Izzah , facebook lagi best :) Hehe . Ok . Habis topic twitter .


Ha , ni apa apulak ? Camera ? Tak lah . Ni lah logo Instagram . Jika nak tau , Instagram ni tak lah popular sangat . Cuma bagi Izzah best . So , kalau takda akaun , boleh buat . Bagi yang dah ada , 
follow Izzah ! username Izzah : izzahashari . 

Baiklah , Izzah tak tau benda lain lagi nak cakap pasal Instagram . Jadi Izzah tamatkan entry
ni dengan Assalamualaikumwarahmatullahiwabarokatuh . 




0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari