IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 10 March 2012

Tutorial : Warnakan Huruf atau Perkataan Bila Kita Buat Entry

Assalamualakum.

Hah ! Izzah tahu orang yang baru buat blog niy , tak tahu macam mana nak warnakan huruf atau perkataan bila kita sedang buat entry ni.Okay contoh apa Izzah nak ajar seperti ini --->>> Contoh!


Okay , itu hanya contoh yang apa kita nak pelajari hari ni.mesti korang nak warnakan benda-benda yang penting kan dalam isi-isi entry korang.So Izzah nak ajar sikit .Heree :)

1.Log in > Dashboard > New Post.

2.Korang taip lah entry apa-apa kan ?? Okay , masa untuk warnakannyaa huhu !

3.Okay , korang tengok gambar bawah ni betul-betul yee :)
*Klik (jka tidak jelas).

1.Klik benda yang Izzah suruh korang klik di gambar itu.
2.Korang highlight kan lah perkataan ata ayat yang nak diwarnakan itu.
3.Pilih Warna Yang Korang Suka Dan Klik Warna Tersebut.
4.Mesti perkataan yan korang nak warnakan itu dah diwarnakan.
5.Yay ! BERJAYAA!


4.Hah ! Step dah dipaparkan dahhh.So pandai lah kan korang nak edit :) 

Selamat Mencuba.

Assalamualaikum.

11.3.2012

0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari