IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Tuesday, 13 March 2012

Tutorial : Private Shoutbox.

Assalamualaikum.

Hai semuaa.Hmm , rasanya Private Shoutbox boleh digunakan untuk pengguna Shoutbox.Kalau siapa yang guna ChatBox tuh , sila ke sini --->>> Private Cbox Tutorial . Okay , shoutbox ni pon kalau nak baca mesej nya , kena lah buka akaun shoutbox korang tu . Yea .

Okay , nak belajar ? Mari ikut tutorial yang Izzah akan sediakan ini yea .

1.Buka akaun shoutmix korang itu .

2. Korang pergi kat kod-kod shoutmix korang itu.

3.Dan korang tekan Ctrl+F dan search kod ini yea .

width="100%" height="460"
4.Izzah punya widht and height dia memang macam ni , then , Izzah rasa memang ada satu je widht and height kat kod-kod itu :) Hehe . Okay dah .

5.Korang tukarkan widht dia jadi : 200 dan dia punya height jadi : 109 .

6. Jika korang dah tukar dah siap lah . Okay . Sekarang kena masukkan pula di dalam blog .

7.Macam biasaa . Log in blog > Dashboard > Design > Add gadget > HTML JavaScript .

8. Paste kan kod yang korang dah edit tadi di dalam ruangan HTML JavaScript itu .

9. Bila dah siap semua nya , Baru boleh di SAVE .

10. Cuba view , Menjadik?? Hehe .

Selamat Mencuba ^_^v


14.3.2012

0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari