IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Tuesday, 13 March 2012

Tutorial : Private Cbox.

Assalamualaikum :)

Hah ! Private Cbox ? Nak buat ? Stop . Kalau nak buat kena tahu dulu apa fungsinyaa :) Macam ni bentuk Private Cbox tu :

Tawkan Private Cbox maksudnya , orang tak boleh nampak mesej tu , kena buka akaun cbox dia dulu , kiranya owner tu je lah yang tahu apa orang mesej-mesej kann . Nak belajar ke tidakni ? kalau nak jom lah mula !


1.Buka akaun Cbox korang dulu.

2.Korang pergi kat Publish! 

3.Ada kod-kod Cbox korang tuh kan ? Ok.Now.Masa untuk tukar sikit :)

4.Ini adalah contoh kod cbox Izzah :

<!-- BEGIN CBOX - www.cbox.ws - v001 --><div id="cboxdiv" style="text-align: center; line-height: 0"><div><iframe frameborder="0" width="200" height="298" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=646944&amp;boxtag=z25ncp&amp;sec=main" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="auto" allowtransparency="yes" name="cboxmain6-646944" style="border:#FFD4F2 1px solid;" id="cboxmain6-646944"></iframe></div><div><iframe frameborder="0" width="200" height="82" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=646944&amp;boxtag=z25ncp&amp;sec=form" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="no" allowtransparency="yes" name="cboxform6-646944" style="border:#FFD4F2 1px solid;border-top:0px" id="cboxform6-646944"></iframe></div></div><!-- END CBOX -->

5.Nampakkan yang Izzah warnakan merah itu ? nombor dia 298 betul ? Ok .

6.Korang gantikan nombor yang berada kat kedudukkan tu dengan nombor 0.


7.Okay , sekarang korang boleh masukkan kod tu ke dalam blog korang .

8.Cara-caranya senang sajaa . Macam selalu :)

9.Log in blog > Dashboard > Design > Add gadget > HTML JavaScript .

10.Paste kan kod yang korang dah edit tadi di ruangan HTML JavaScript tu .

11.Jika sudah , SAVE .

12. Lihat Hasilnyaa . Huhu !

Selamat Mencuba

Assalamualaikum.

14.3.2012


0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari