IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Wednesday, 14 March 2012

Tutorial : Dapatkan URL IMAGE (Version 3)

Assalamualaikum .

Hai semua ^_^v . Kali ni , Izzah nak ajar korang macam mana nak dapatkan URL IMAGE menggunakan Photobucket . Ikut tutorial ni !
                                                            (Versi Lama)
1.Korang pergi ke sini dulu > http://photobucket.com/

2.Ok korang search dulu IMAGE apa yang korang nakkan tu ye .

3.Bila dah jumpa , korang "GERAKKAN" cursor tu ke gambar tu akan adalah link kat bawah gambar tu ..
p/s:kalau nak klik pun boleh ...

4.Korang copy yang Direct Link sahaja bagi pengguna blog lah ~ Ok ? ok .. donee .. Harap suka :)

                                                                (Versi Baru)

Nampaknya photobucket sekarang dah jadi baru . So , stepnya untuk ambil link pun dah lain . Tapi tak apa ,
bukan susah. senang macam pijak semut . Hehe . ok , ikut step ni !

1.Pergi photobucket .

2.Search image yang korang nak .

3.Ok kalau dah jumpa , CLICK !

4.And then , scroll bawah sikit . Nampak kat belah kanan tu ada link-link dia kan ?
Ha , ambil DIRECT LINK bagi pengguna blog ok .

Baiklah sampai sini sahaja . Bye :) Assalamualaikum .

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari