IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Wednesday, 14 March 2012

Tutorial : Dapatkan URL IMAGE Sendiri Dengan Senang (Version 1)

Assalamualaikum .

Ha . Izzah nak ajar korang macam mana nak dapatkan URL IMAGE sendiri dengan senang . Hehe . Ok . Kalau korang nak tahu jugak . Kebanyakkan orang akan guna Photobucket  Untuk mendapatkan IMAGE URL sendiri . dan boleh lah share dengan orang lain yang perlu kan image tu jugak .

Kalau nak tahu mari ikut tutorial Izzah ni . Hehe .


1.Pergi ke Photobucket dahulu yea .

2.Okay , kalau korang tiada lagi account photobucket tu , korang sign up dulu . Bagi sesiapa yang dah ada Photobucket tu sign in ye .

3.Ok . Bila korang dah sign in korang upload lah photo yang korang nakkan URL IMAGE dia tu , Ok ? Hm .

4.Okay lepas korang dah upload pergi ke album korang balik .

5.Okay , bagi blog, korang kena copy Direct Link sahajaa !

6.Ok . Jika dah dapat URL IMAGE tu . Korang bawak lah pergi merayap haha . Ikut tutorial Izzah pun boleh ! hehe .

Selamat Mencuba ^_^v .

Assalamualaikum .

0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari