IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 17 March 2012

Tutorial : Cara menggunakan blockquote .

Assalamualaikum .

Hai semua ^_^v . Kali ni Izzah nak ajar korang cara menggunakan blockquote korang tu . If ada orang tanya macam mana nak buat blockquote , i will do . Kalau Izzah nak share ke apa ke lantak laa this my blog . Ok . SAMBUNG !

1.Log in blog > Dashboard > New Post .

2.Okay kalau korang nak letak blockquote kan . Ikut step ni .

3.Korang type apa yang korang nak tulis dalam blockquote tu macam biasa !

4.Korang highlight kan apa yang korang dah type tadi .

5.Korang nampak tak kat atas post tu ada simbol macam ni :

 

6.Nampak kan ? Ok . Korang KLIK kat situ . Itu tanda blockquote . Jadi korang kena biasakan lah ye .

7.Bila korang publish blockquote tu akan active . Ok ? Hehe . Good Luck !

Selamat Mencuba ^_^v .

Assalamualaikum !

0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari