IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Thursday, 15 March 2012

Tutorial : Burung Twitter Di Blog .

Assalamualaikum .

Hai semua ^_^v . Malam-malam buta macam ni pun Izzah rajin nak buat tuto . Hehe .. Apa-apalah , asalkan ada tuto sikit untuk musim yang macam ni kan . Tutorial ni Izzah dapat request dari kakak Izzah . Blog dia ?? SINI !.
Okay , Burung Twitter . Kalau nak try dulu pun boleh . Takut tak suka kan. Ok sambung ~

1.Log in blog > Dashboard > Design > Add a gadget > HTML JavaScript.

2.Korang copy kod ini ye :


<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script> <script type="text/javascript"> var birdSprite="https://lh3.googleusercontent.com/_6TkGtddC4V4/TWCplect9lI/AAAAAAAAADI/6tK12S_REt8/bluetwit.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "http://twitter.com/#!/izzahashari";var tweetThisText = "Twitter -  http://twitter.com/#!/izzahasharihttp://izzahashari.blogspot.com/";tripleflapInit();</script>

3.Paste di ruangan HTML JavaScript tu .

4.Warna merah=Korang tukarkan dengan korang punya link twitter . *Dashboard Twitter Korang*
   Warna oren=Korang punya URL BLOG . *URL BLOG korang lah ye* .

5.Dah tukar semua , SAVE . dan lihat hasilnya !


Selamat Mencuba ^_^v .

Assalamualaikum .

0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari