IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Monday, 6 February 2012

Hebatnya ALLAH kita ni !

Assalamualaikum :)
Hello, hm kat rumah Izzah ni (buat masa ni) hujan panas , huh ?? Pelik enn ?? Hahahahaha :)
Okay , Jom lah tanya soalan kat Cik Izzah ni :) Dapat pengetahuan lebih ! Kan Izzah dah kata ! kalau datang blog Izzah akan dapat pengalamann terbaikk :) Hehe , CEH !


Izzah , hujan panas tu apa ?
Hah ? Tak tau hujan panas tu apa ?
Hehe :) hujan panas tu ialah cucaca yang bercampur !

Cuaca yang bercampur ? Apa tu ?
Maksudnye , cuaca sekarang adalah panas , dan tiba-tiba hujan melanda!
Hujan sikit-sikit lew enn hehe !

Lepas tu apa yang terjadi Izzah ?
Lepas dah lama-lama sikit tu , langit akan bertukar warna menjadi gelap dan hujan pun akan bertambah lebat!
Lama-kelamaannya mungkin akan ada petir atau sebagainya :)

Oh terima kasi Izzah , sebab mengajar kami :)


Haha ! Sama-sama ! 




Itulah yang terjadi kat rumah Izzah sekarang ni ! Langit tetiba je bertukar menjadi gelap ! Hehehehe :)
Bagus kan ciptaan ALLAH ni ? Boleh menukarkan langit yang biru kini menjadi gelap !
Kita mestilah bersyukur jugak ye ! sebab ALLAH dah kasi kita banyak kemudahan tau !!!
Kita boleh menutup mata kita tanpa bantuan tangan atau apa-apa pun ! hebat betul ?
Hah ! dan kita boleh menutup mulut kita juga tanpa bantuan tangan atau apa-apa anggota ! betul kan ??

Hah ! sebab tu lah Izzah cakap ALLAH ni memang sangat menakjukkan ! Kalau sesiapa yang tak percaya kepada ALLAH , bermakna dia adalah orang kafir ! Ingat tau ! Jangan tak ingat ! :)

Okey buat masa ni berita yang sangat terhad dah berakhir :) Jadi berhati-hati lah ye :)
Buat kerja bagus dengan apa yang ALLAH dah kasi kat kita ye :) gunakan KEMUDAHAN itu dengan sempurna ! ye ?? Hehe ok.

Sampai sini saja Entry Terhad :)

Assalamualaikum
~Bye~

SWEET 06.02.2012 

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari