IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Friday, 17 February 2012

Tutorial : Tak Nak Bagi Post Title Bergerak Lagi ! (Bagi sesiapa yang menggunakan tutorial Post Title Bergerak!)

Assalamualaikum :)
Olorr ! Korang tak suka ke bagi post title korang tu bergerak ?? hmm ! macam mana nak cari kod yang sempurna ek ? hmm,,,

Ecehh ! hahahha ! Izzah ada kod nyaa :) Kalau nak balik benda tu jadi sempurna semulaa , senang gilaa ! jom ikot tutorial Izzah ni !


Tutorial :


1.Log in blog > Dashboard > Design > Edit HTML.

2.Tick Expand Widget Templates.

3.Tekan Ctrl+F dan cari kod ni :

<b:includable id='post' var='post'> 


4.Dah jumpa ?? good ! hehee :) Okay , lepas korang dah jumpa tu , korang mesti nampak kod nya macam ni kat bawah nye betul ? =

<b:includable id='post' var='post'>
<div class='post hentry uncustomized-post-template'>
<a expr:name='data:post.id'/>
<b:if cond='data:post.title'>
<marquee direction='left'><h3 class='post-title entry-title'>
<b:if cond='data:post.link'>
<a expr:href='data:post.link'><data:post.title/></a>
<b:else/>
<b:if cond='data:post.url'>
<a expr:href='data:post.url'><data:post.title/></a>
<b:else/>
<data:post.title/>
</b:if>
</b:if>
</h3></marquee>
</b:if> 
5.Okeh , betul kan kod nya ? ok sekarang delete semua sekali kod di atas ni ! Huhu.

6.Lepas korang dah delete semuanyaa , korang copy kod ni pulak :

<b:includable id='post' var='post'>
<div class='post hentry uncustomized-post-template'>
<a expr:name='data:post.id'/>
<b:if cond='data:post.title'>
<h3 class='post-title entry-title'>
<b:if cond='data:post.link'>
<a expr:href='data:post.link'><data:post.title/></a>
<b:else/>
<b:if cond='data:post.url'>
<a expr:href='data:post.url'><data:post.title/></a>
<b:else/>
<data:post.title/>
</b:if>
</b:if>
</h3>
</b:if> 

7.And paste kan di bahagian bawah kod yang Izzah suruh korang cari first-first tadi !

8.Okay sekarang korang cuba PREVIEW dulu ! Kalau dah tak bergerak , baru SAVE. oke?


Kalau menjadi komen cepat-cepat ! oke ? huhuu !

Selamat Mencubaa !


Assalamualaikum !
Bye!



18.02.2012 




0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari