IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Wednesday, 1 February 2012

Tutorial : Letak Kesan Salji Pada Blog (Snow Effect)

Hey korunk (!)
Izzah ada dapat request dari kawan Izzah yang suka berblogging la enn.
Dia tanya , 

Izzah macam mana nak buat kesan salji kat blog ? ajar skit weyhh~

-Saba ye kawan , aku akan tolongg -.-''

Okay Dhaniyah , Izzah nak ajar :) Ikot Step niy (!) :


1.Log in blog > Dashboard > Design > Add gadget > HTML/JavaScript

2.Hanya copy kod dekat bawah ni , ikot lah warna apa-apa yee ??
*Then paste kan kat ruangan html/javascript tu yee.

Bagi kesan salji warna putih copy kod ni dan paste kat ruangan html/javascript tu :

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowwhite.js"></script>

Kalau nak salji hitam plak , copy kod ni and paste lah kat ruangan html/javascript tuh :

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblack.js"></script>

Kalau nak salji merah pun ada, copy kod ni and paste kat ruangan html/javascript tu ok :

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowred.js"></script> 
Kalau nak salji biru, copy kod ni :

<script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/snowblue.js"></script>

4.Kalau dah , save dan lihat what happen to yor blog ;)


-Kalau jadi apa-apa , Komen , kalau tak pon , komen!-

-Selamat Mencubaa-

*Sorry yang salji merah tu kat bawah link tu ada satu blockquote kecik kan, jangan hiraukan. itu ada masaalah sikit. Thank you!

3 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari