IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Friday, 24 February 2012

Tutorial : Letak Garis Tutup Kat Entry.(Ikot suka hati)

Assalamualaikum :)
Huhu ! okeh , korang , Hari ni Izzah nak sharekan satu tutorial :) Ada sorang kawan2 Izzah ni , dia tanya , Macam mana nak buat garis penutup kat bawah entri tuu ?! tapi sesuka hati je la a !. Ok, itu soalan dorang , and Izzah nak buat tutorial yang sama ~ haha . *boleh tukar warna.


Okay , jom sambong dengan Tutorial kitaa nii :) Huhu !. okeh , ikot tutorial di bawah ! :).

1.Log in blog > Bukak New Post korang.

2.Korang type lah apa-apa cerita kee kan . lepas tu , korang pastikan masa tu , korang ada kat bahagian Compose ! Dan bukan Edit HTML !

3.Okay , lepas dah siap buat cerita apa-apa tuh , korang pastikan korang di bahagian Edit HTML pula !

4.Ok dah ?! Good. Sekarang korang paste kan kod kat bawah ni kat mana korang nak buat line tuh.
5.Okay , yang Kod Watna tuh , korang boleh cari kodnya di sini --> http://immigration-usa.com/html_colors.html

p/s : kalau korang nak tambah lagi line tuh , korang ikot lah step 4 tuh balek . yew. *bahagian Edit HTML yew!


6.Yay ! dah siap ! sekarang apa tunggu lagi ?! Cepat lah Publish ! Huhu.


Selamat Mencuba ! Ada apa-apa terjadi ? Comment !


Assalamualaikum :)
Bye :)



25.02.2012 ♥

0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari