IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Sunday, 26 February 2012

Tutorial : Kotak Blockquote Ber-Shadow

Assalamualaikum.
Hm , Izzah rajin sangat buat Tutorial hari ni ! Sekarang ni pulak , Izzah nak ajar macam mana nak shadowkan kotak blockquote :) Huhu. Ok , jom ikot tutorial ni !
*boleh tukar warna shadow.

1.Log in blog > Dashboard > Design > Edit HTML.

2.Tekan Ctrl+F dan cari kod ni :

blockquote:hover {
3.Ada jumpa tak ?? kalau tak jumpa , korang cari kod ni :

.post blockquote { 

4.Ok , kalau korang jumpa kod kat no.3 , korang paste kan kod di no.2 di bawah kod no.3 tu ! Korang pahamke tk ni ? Huhuu.

5.Korang copy kod kat bawah ni and paste di bahagian bawah kod blockquote:hover { tu :

border:2px dashed #000000;
    -moz-border-radius-topleft: 10px;
    -moz-border-radius-bottomright: 10px;
-moz-box-shadow: 0 0 18px #FF3399 ;
-webkit-box-shadow: 0 0 18px #FF3399 ;
    }
6.Warna merah , korang boleh ubah dengan kod warna yang korang suka ! kod warna dapat kan di sini ->>http://immigration-usa.com/html_colors.html

7.Lepas dah tukar semua tu , korang kena preview dulu , kalau tak de error sila SAVE.

Selamat Mencuba !

ASSALAMUALAIKUM :)
BYE :)

26.02.2012

0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari