IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 25 February 2012

Tutorial : Highlight Tanpa Background !

Assalamualaikum.
Hah , cik adik ni tanya Izzah macam mana nak buat highlight tanpa background , hmmm , ni lah dia :

Seperti ni lahh , cik adik tu tanya ! huhu , ok , Izzah akan ajarkan ! tapi , kalau nak guna tutorial ni , Credit Izzah ! sebab , Izzah yang cari kod ni and buat code ni :) Ok ? Hmm.

Jom lah ikut ni :


1.Log in blog > Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates.

2.Search kod ini :

a:link {

3.dah jumpa ? Ok , good.Sekarang copy kod ni :



::-moz-selection {
color:#000000;
}


::selection {
color:#000000;
}
4.Paste kan kod kat atas ni kat bahagian atas kod a:link { tu.


5.Yang warna merah tu , korang ubah dengan kod warna yang korang suka ! kod warna dapat kan di sini > http://immigration-usa.com/html_colors.html

6.Lepas dah siap.Preview dulu ! kalau tak de error , baru save.ok ?


Jadi takk ? Jadi takk ? Huhu Komenn ~

Selamat Mencubaa.



Assalamualaikum :)
Bye :)



26.02.2012 

0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari