IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 25 February 2012

Tutorial : Energy Saving Mode

Assalamualaikum :)
Sekarang ni Izzah baru dapat mesej dari sapa tah nama dia kan. dia tanya macam mana nak buat Energy Saving Mode tuh ! huhu ! orait ! kalau korang nak taw jugak macam mana nak buat benda ni , hanya ikut step yang Izzah dah sediakan ni :) Huhu !


1.Log in blog > Dashboard > Design >Edit HTML > Tick Expand Widget Templates.

2.Tekan Ctrl+F dan cari kod ini :

<head>

3.dah jumpa ? bagus.Copy kod ini pula :

<script language="javaScript" type="text/javascript" src="http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js"></script> 

4.Paste kan kod atas ni di bahagian bawah kod yang <head> tadi tu.

5.Ok , sekarang SAVE TEMPLATE.

6.View blog anda,dan tunggu beberapa minit , tanpa menggerakkan cursor anda di blog anda ! Kalau ia menjadi , anda selamat . jika tidak.Minta Maaf :)

Selamat Mencuba.

Assalamualaikum :)
Bye :)

26.02.2012

0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari