IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Tuesday, 21 February 2012

Tutorial : Centerkan Semua Yang Ada Kat Sidebar.

Assalamualaikum :)
Huhu , ada sorang kakak kawan Izzah tanya , "Macam mana nak buat apa yang ada kat sidebar kita tu jadi center macam Izzah ? Please ajarkan!"
Wodohhh ! hahahha :) OKay Np :) Izzah akan buat tuto nyer , *tapi bukan buat sampai kena bukak blog awaks tuh :) huhuu.


Okay bagi sesiapa yang nak belajar macam mana nak centerkan apa yang ada kat sidebar ni jugak , ikot lah step Izzah.!


Ikot step di bawah !


1.Log in blog > dashboard > design.

2.Buka gadget yang korang nak centerkan tu.

3.lepas tu di mula kodnya , korang tulis <center> dan di akhir kod itu , korang kena tulis <center><center>

4.Korang faham ke tak nih ? aduh ! tengok kat bawah *contoh :


4.Benda yang Izzah bulatkan dengan warna merah tu , bukan korang kena ikut :)
Korang tambah yang Izzah kotakkan tu jee :) huhu.


5.Ni kat bahagian bawah :) yang Izzah kotakkan </div> tuh , itupun bersamaan dengan kod yang
atas tadi , ni kat bahagian bawah sebab tak muat :) hehehehe !
Hanya tambah yang Izzah kotakkan selain </div> tu sahaja :)


6.Selepas korang dah tambah <center> tuh, korang boleh lah save ! huhu :) cuba view blog korang and intai kat sidebar korang ! jadi center tak ?? huhu ! Good Luck ~


Kalau ada apa2 yang terjadi ,komen ! :)

Selamat Mencubaa ~



Assalamualaikum :)
Bye :)



21.02.2012 





0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari