IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Monday, 6 February 2012

Tutorial : Buat Scroll Box

Assalamualaikum :)
Yo! Izzah nak ajar korang macam mana nak buat Scroll Box :) Alaralar Scroll Box tengok katbawah ni...........


*Ini adalah Scroll Box :)

Hah ! Ni lah scroll box nyew :) Hehe ! Ini Izzah memang tangkap gambar lah , dan crop ! supaya tau kita nak buat apaa :) Hehe ! Okay korang nak tak belajar macam mana nak buat Scroll Box ni ? Hehe Cara-cara yang benar ada kat bawahh seperti berikut jom ikot step nyaa :) .....................


1.Log in blog > Dashboard > Design > Add gadget > HTML/JavaScript.

2.Copy kod dekat bawah ni and paste kan kat ruangan html/javascript tu.



<div style="width:426px;height:100px; overflow:auto; ">

Isi-isi kandungan yang korang nak letak

</div>

NOTE
IZZAH : Ubah mengikut lebar yang anda mahu .
IZZAH : Ubah mengikut tinggi yang anda mahu .

3.Da Siap.SAVE! Hehe ! Senang kan ?




jom berselawat ke atas Nabi S.A.W sebanyak 11x kerana Allah taala.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ
Allahumma solli `ala muhammadin wa`ala ali muhammad... Ya Tuhan kami, selawatkanlah ke atas Nabi Muhammad dan ke atas keluarganya.



Sekian Terima Kasih . Assalamualaikum ! :)





0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari