IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 11 February 2012

Tutorial : Bold Link Hover !

Assalamualaikum :)
Izzah nak ajar korang macam mana nak buat Bold Link Hover! okay sebenarnya ramai jugak yang cari tutorial ni :) so kalau BW kat sini , singgah tutorial ni jap ! hehe ~

Okay nak tahu caranyaa ? Jom lah mulaa ! ikot step di bawah !


#StepDiBawahNiYe:


1.Log in blog > Dashboard > Design > Edit Html.

2.Tekan Ctrl+F dan search kod ni ye :

a:hover { 

3.Dah jumpa ? bagus,okay copy kod ni pulak :

color: #000000;
font-weight:bold;  

4.Paste kan di bahagian bawah  kod yang Izzah suruh korang cari tadi.

5.Dah siap ? Preview Duluu , kalau tak de ERROR just SAVE.

Huhu! senang kan ?? ok bagi yang tak jadi tuh , delete la kod yang ada kat bawah a:hover {  tu tadi ye :).
Siap ! dah ! hahahhaaha ! Simple sangatt :)




Jadi ? Tak Jadi ? Harap Komenn~




Selamat Mencubaa ~




Assalamualaikum :)
Bye :)




11.02.2012 

0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari