IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 28 January 2012

Tutorial : Shadow Effect Kat Post Title And Sidebar

Harlow Korang !
Izzah nak ajar korunk macam mana nak buat Shadow Effect Kat Post Title And Sidebar.
Tutorial Izzah yang agak best lahh kan :) kena copy , paste , copy , paste !
Lelele :P Korunk mesti lah ikot step ni :


1.Log in > Dashbord > Design > Edit Html > Tick Expand Widget Template.

2.Untuk buat shadow kat post title , tekan Ctrl+F dan search kod ni :

h3.post-title {
kalau tak jumpa kod atas ni , cari kod bawah ni :

.post h3 {

3.Lepas tu korunk copy code bawah ni and paste kat bawah code atas ni :

text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF; 

Bagi sape nak buat shadow kat sidebar pulak , korunk cari kod ni :

h2 {

4.Lepas tu korunk paste code untuk shadow yang Izzah bagi dekat bawah  code atas ni ok.

5.Yang warna merah tu , code warna.contoh tu kasi warana putih ye !

6.Untuk tukar warnanya ikot warna kesukaan korunk pegi kat sini >> CODE WARNA

7.preview dulu , kalau jadi , baru save !

-JADI OR TAK JADI , PLEASE KOMEN-

-SELAMAT MENCUBA-

0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari