IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 28 January 2012

Tutorial : Shadow Effect dekat Post Entry

Hey korunk.
Izzah nak ajar korunk macam mana nak buat Shadow Effect dekat Post Entry.
Senang gile lah kalau korang nak katakan :)
Kalau guna step-step berguna ni , mesti BERJAYA.
Hehe :) 

Ikot Step Izzah ni :


1.Log in blog > Dashboard > Design > Edit Html.

2.tekan Ctrl+F dan search kod ni

.post {
**Kalau dah jumpa bagus, kalau belum Izzah tak tau macam mana nak buat , jadi tak yah lah buat , sebab kod tak de enn ?? . Kalau Izzah tau caranya nanti , Izzah akan share :) Hihi !!

3.Copy kod kat bawah ni dan paste kan kat bahagian bawah kod apa yang korangcari tadi.

text-shadow: 2px 2px 3px #000000;
*warna merah untuk warna shadow tu so , korunk boleh tukar ikut dengan warna kesukaan korunk , pergi kat sini >> Kod Warna

4.preview dulu jadi or tak.

5.kalau jadi baru save.


-Jadi?Tak jadi?Sila Komen-

-Selamat Mencuba-

0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari