IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 28 January 2012

Tutorial : Masukkan Header Dalam Blog

Yow korunk ! Hehe.
Izzah nak tanya kornk suka buat header sendiri ?
Tau tak macam mana nak masukkan dalam blog?
Alar , tak tau plakk ! tak apa lah :)
Meh Izzah ajar !

Ikut cara ni :


1.Log in blog > Dashboard > Design dan akan keluar macam ni :


*Klik gambar kalau tak jelas.

2.Klik edit kat Its A Girl World :) (Header) tuh ! 
*Ikut lah dengan tajuk korunk ye.

3.Akan keluar macam ni :


*Bagi sesiapa yang dah ada header tekan Remove Image
*Bagi sesiapa yang belum pernah ada header kat blog dia , 
tanda kan kat From your computer ye ?? dan klik
Browse !

4.Lepas tu korunk tekan SAVE tu ye.

5.Nanti korunk cuba view korunk punya blog tu ! dan tadda :)


-Jadi?Tak jadi?Sila Komen-

-Selamat Mencuba-



0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari