IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Friday, 27 January 2012

Tutorial : Letak Copyright macam Izzah

Hey , tengah buat apa ?
Izzah ada idea untuk kasi blog korang berjaya !!

Yawzz :) Hihi ..
Izzah nak ajar korunk macam mana nak buat
Copyright untuk blog korunk ,
macam Izzah punyaaa <3 Hihi !!

macam ni lah Izzah punya Copyright Izzah :



KLIK kalau tak jelas , sebab ni kat bawah skali
dalam blog Izzah <3 , Hihi!!

Okay Ready ??
Ikot step Izzah ni !!

1.Log in > Design > Dashbord > Edit Html.

2.Cari kod ni : (Tekan Ctrl+F utk mudahkan pencarian)

</body>
3.Lepas tu , Copy kod kat bawah ni and paste kat BAHAGIAN ATAS kod yang korunk
carikan tadi tu okeh ?

<script type='text/javascript'>
 window.setTimeout(function() {
   document.body.className = document.body.className.replace(&#39;loading&#39;,
&#39;&#39;);
     }, 10);
 </script>

<center>TULIS KAN AYAT KORUNK</center>
4.Ubah perkataan warna MERAH dengan ayat korang :)

5.Sebelum tuh preview dulu , tengok jadi or tak ??

6.Kalau jadi , SAVE la !!!!

-SELAMAT MENCUBA YA-







0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari