IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 28 January 2012

Tutorial : Gambar Besar Bila Cursor Sentuh.

Hellow korunk :)
Izzah nak teach korunk macam mana nak buat Gambar Besar bula cursor sentuh.
Hehe ! Senang je ni :) Ingat susah macam buat Tutorial 5 minit?
Bukan sesusah tu :P , ia semudah makan kacang.
Hehe , Jom lh ikut step nye !

Ikot Step Gold ni :


1.Log in > Dashboard > Design > Edit Html.

2.tekan Ctrl+F dan search code ni :



<head> 
3.Copy code bawah ni dan paste kan kat bahagian bawah kod yang Izzah suroh korang cari tadi tu ok?

   <style>
.post img:hover {
-o-transition: all 0.3s;
-moz-transition: all 0.3s;
-webkit-transition: all 0.3s;
-moz-transform: scale(1.2);
-o-transform: scale(1.2);
-webkit-transform: scale(1.2); }
</style>

4.Dah siap ? SAVE.

5.Okay sekarang cuba lah pergi kat blog korunk tu and pergi kat entry yang ada gambar korunk buat.
Lepas tu korunk cuba sentuhkan cursor korunk kat situ. besar tak ?? hihi ... senang kan ??



-Jadi?Tak jadi? Komen je-

-Selamat Mencuba-



0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari