IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Friday, 27 January 2012

Tutorial : Facebook Like Button

Hmm ... Jom bertuto dengan Izzah :) 
Ikut je Tutorial Izzah ni :) Ni saja-saja , sebab Izzah sangkakan tak ada
orang nak request , so Izzah amek keputusan untuk buat sendiri !
korunk tau tak Facebook Like Button tu yang mana ??
Kalau tau bagus , yang tak tau tu , meh Izzah tunjuk :)

Hah :) Ni lah Facebook Like Button !!! Izzah nak ajar ni :)
Jom lah !! hehe !!!!

Ikot step Izzah ye ?

1.Log in > Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widgets Template!!
                                                                             ikot TUTO ni kalo tak tau

2.Tekan Ctrl+F dan cari code ni :

data:post.body
3.Jumpa ke tak ?? dah jumpaa ?? hihi k . then , copy code kat bawah ni and paste kan kat atas kod yang korunk cari tu ok ?

<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>

4.preview dulu jadi or tak .. 

5.Kalau jadi , apa lagi . terus lah savee !!

-SELAMAT MENCUBA YAA-


0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari