IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 28 January 2012

Tutorial : Double Dashed Hover

Hey Korunk :)
Izzah nak terangkan macam mana gunanya double dashed hover ni.
macam ni , bila cursor sentuh link kat benda tu ada dash-dash.
Hehe , kalau tak percaya , cuba gerakkan cursor kat mana-mana link kat Izzah punya blog ni :)
Hehe , mesti menajdii !!

Cuma ikot step di bawah :


1.Log in > Dashboard > Design > Edit Html.

2.tekan Ctrl+F dan search kod ni :

a:hover
3.Copy kod kat bawah ni dan paste kan kat bahagian bawah kod yang Izzah suruh korunk cari tadi ok.

border-top: 2px dashed #FF00CC;
border-bottom: 2px dashed #FF00CC
4.warna merah korunk boleh ubah dengan kod warna kesukaan korunk.pegi kat sni >> Kod warna 

5.SAVE.

6.Cube lah lihat hasil dia macam mana :) Hehe !


-Jadi?Tak jadi?Sila Komen-

-Selamat Mencuba-

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari