IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 28 January 2012

Tutorial : Centerkan Header dengan mudah (Versi Baru)

Hellow Korunk semua :)
Izzah nak ajar korunk macam mana nak Centerkan Header dengan mudah yang baru punyaa :)
Kalau korunk nak centre kan je la Header kornk tu ye ?
Hehe ,, kalau tak nak , tak payah buat tuto ni .

Ikot Step di bawah ni :


1.Log in blog > Dashboard > Design > Edit Html.

2.tekan Ctrl+F dan search kod ni :

/* Content

3.Lepas tu , korunk copy coding kat bawah ni and paste kan kat bahagian atas code yang Izzah suruh korunk cari tu ye :) :

.Header img {  margin-$startSide: auto;  margin-$endSide: auto;} 

4.Korunk faham ke ?? hehe ,, kalau tak faham tengok contoh kat bawah :

.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$endSide: auto;}/* Content----------------------------------------------- */
5.preview dulu , jadi or tak.kalau jadi baru save.


-Jadi?Tak jadi ? Komen je lah-

-Selamat Mencuba-

0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari