IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 28 January 2012

Tutorial : Centerkan Header dengan mudah (Versi Lama)

Hello korunk :)
Izzah nak teach korunk macam mana yek nak Centerkan Header pulakk dengan mudahh !
Hikhik , caranya adalah , ikut Step Izzah ni :) Yee ???

Ikot Step Di Bawah :


1.Log in blog > Dashboard > Design > Edit Html.

2.tekan Ctrl+F dan search kod bawah ni :




#outer-wrapper {

3.kat bawah code yang korang cari tadi , ada code yang kat bawah ni kan ? betul ?

background:#FFFFFF;
width: 1000px;

*Tak apa , nanti takut salah jee , ni contoh ;)

4.Maksud nyer lah kan , outer wrapper tu 1000xp lah kan ? betul tak ? tapi , korunk punye tak tau lah Izzah.

5.Yo ! Tak siap lagi la ! yoww !! cari kod ni pulak :

#header-wrapper { 

6.Dah jumpa kan ?? bagos!Pastikan widht dekat outer dengan warpper tu sama.so korunk punya header akan jadi center.

7.preview dulu laa :) kalau dah center baru save :)

8.Siap dah .


-Jadi?Tak jadi?Sila Komen-

-Selamat Mencuba-




0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari