IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Saturday, 28 January 2012

Tutorial : Ayat Bergerak Di Menu Bar

Harlow korunk !
Izzah nak teach ni maca mana buat Ayat Brgerak kat Menu Bar korang tu.
Senang je ! Jom lah buat !!
Walaupun korang tak suka , buat je lahh , sebaba , senang snagat !!
Cuma nak caru Gambar tu susahh lah :) tapi rasanya tak perlu kan
GAMBARRR :P Hehehehe !
Ayat Bergerak ni perlukan ayat je :) then ?? save je .
tapi sebelum tu , kene copy paste !!!
Hehe :) 

Jom ikut Step Izzah ni :


1.Log in > Dashbord > Design > Edit Html.

2.Then korunk vari kod ni : (tekan Ctrl+F utk mudahkan pencarian)

<head>
3.Lepas korunk dah jumpa , korunk copy pulak code kat bawah ni and paste kat bahagian bawah code yang Izzah suroh korunk cari tadi tu ok ? :

<script language='JavaScript'>var txt=&quot;TULIS AYAT KORUNK DI SINI&quot;;var kelajuan=250;var segarkan=null;function bergerak() { document.title=txt;txt=txt.substring(1,txt.length)+txt.charAt(0);segarkan=setTimeout(&quot;bergerak()&quot;,kelajuan);}bergerak();</script>
*warna merah korunk tukarkan dengan ayat korunk sendiri ek ??

4.Dah siap? SAVE !


-KALAU JADI , OR TAK JADI PLEASE KOMEN-

-SELAMAT MENCUBA-







0 Comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari