IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Thursday, 22 December 2011

Macam mana nak guna Ctrl+F

Harlow..
Kita teruskan dengan tajuk kita hari ni , okay ??
okay..izzah nak ajar macam mana nak cari perkataan dengan lebih senang :)
Ni cara-caranya , meh izzah ajar korang semue :)
________________________________________________________________________
Korang nampak ada tulis Ctrl kan kat keyboard korang ???
then ,,
Korang nampak ada tulis huruf "f" kan kat keyboard korang ??
okay ... kalau dah jumpe ,
jom kita teruskan :)
pergi kat page yang korang nak cari perkataan tu , lepas tu ,
tekan Ctrl dan f dengan serentakk !!
Nanti akan keluar sesuatu 
kat atas belah kanan :)
Nampak kan ?? dan taip lah apa yang korunk nak cari tu kay ??
Okay ..
BUBYEEE!!!!
Gud Luck too :)


Gud Night :)

Harlow and Gud Night :)
Malam ni rasa macam rajin nak post 
Tak tau lah kenapa happy sangat !
Mungkin kerana lama tak post kat blog..
Dan rasa macam tangan ni suka menaip :P
Sorry To Say ...
Jangan ingat izzah ni pemalas 
kk , kita teruskan ye??
okay ..
Yeah,Yeah ..
"BIAR MIMPI SAMPAI KEBINTANG"
Best ohh !!!
Yeahh .. tengok tadii :P
Best :P
Randi Pangalila and Elfira Loy !!
Oh yeahh..
Best <3
okay ?? Next ..
hm .. tak ade next dah :P
BUBYEE.. 
Gud Night too :)

Macam mana nak copy guna Ctrl+c , Macam mana nak paste guna Ctrl+v

Harloww
okay , kita teruskan dengan title kita hari ni..
Macam mana nak copy guna Ctrl+c , Macam mana nak paste guna Ctrl+v 
caranya senang sahaja !! kalau nak tau , 
meh sini izzah ajar korang semue !!
__________________________________________________________________________________

Ni cara untuk copy .. paste nanti okay ??
1.Korang nampak ada tulis Ctrl kat keyboard korang ??
nampak huruf "c" kan kat keyboard korang ??
highlight dulu benda yang korang nak copy tu 
dah kan ??
lepas tu , tekan Ctrl dan c tu serentak !!!!
kalau nak make sure bende tu menjadi , 
izzah akan ajar korang macam mana nak paste pulak .

Korang nampak Ctrl kan kat keyboard korang ??(Mesti Lah)
lepas tu korang nampak huruf "v" kan kat keyboard korang??
okay pergi kat mana korang nak paste tu dulu ,  dan tekan Ctrl dan v tu , Serentak !!
Menjadi kan ??
Kalau tak jadi jugak , comment tauu !!!
BUBYEE !!
Gud Luck too :)


New Movie Tonight :)

Harloww
okay , kita teruskan dengan title kita malam ini !
New Movie Tonight !!
Ada cerita baru lah malam ni !
nak tau tak cerita apa ???
mestilah nak !!!!
okay .. ceritanya ialah "BIAR MIMPI SAMPAI KE BINTANG"
okay ??
Bubyeee ! 
and have fun with the movie !!

Tuto kak lyssa .. "Floating Button"

 
Harloww 
okay kita teruskan dengan title kita hari ni  
Tuto kak lyssa .. "Floating Button"
okay ... contoh FLOATING BUTTON tu macam mana ,
tengok kat kiri blog ni !
Ada apa tu ??
itu dinamakan FLOATING BUTTON
yang membawa anda ke Facebook anda , 
Twitter anda , 
dan blog anda .. blog itu tak mengapa , kerana anda di blog kan sekarang ?
baiklah , kalau nak tau macam mana buat FLOATING BUTTON tu ,
pergi ke sini :
Floating Button (Tutorial)

okay ?? 
klik lah kat Floating Button (Tutorial) tu !
and mulakan buat FLOATING BUTTON di blog anda!
senang saja nak buat , kalau anda faham ..
untuk pengetahuan anda..
saya berumur 8 tahun
bagaimana boleh faham ????
saya belajar lah dari kakak saya :P
Syahira

okay ..
klik Syahira tu ,
Jeng Jeng Jeng !!!
Terus sampai ke blog kakak saya tu ..
dia punya lagi cantik dari izzah punya blog ni !
Jangan lupa FOLLOW blog kakak saya tu !!
okay ?
sekarang berakhir lah Entry ni !
Bubyeee !
Harap boleh berjaya untuk buat Tutorial FLOATING BUTTON tu :)
Gud Luck too :)

Tuto kak lyssa .. "My Status"

okay , ikutkan title hari ini Tuto kak lyssa "My Status"
contoh STATUS izzah , tengok kat sidebar blog izzah ni >>  
nampak kan ada "My Status" ??
kalau nak tau , izzah guna tuto kak lyssa 
berguna tau untuk blog korang semua juga !
jadi mari ikut tuto kak lyssa !!
THIS THE LINK :
kak lyssa punya tuto ! "My Status"

klik apa yang izzah tulis tu .. dan mula buat STATUS korang sendiri !!
Senang je nak buat MY STATUS , kalau ikut tuto kak lyssa la
okay ?? 
Bubyeeeee !!
Gud Luck too :)

No Title

No Title mean ni untok saja-saja 
kita teruskan okay ?? gud
Betul ke semue kucing kat dunia ni comel ??
(ada antaranya kucing ini tidak comel dan garang,manusia pun takut , kecuali orang yang membelanya)
nak tau apa dia ???
HARIMAU laa !!!
kalau kita buat kacau kat HARIMAU , mesti dia marah kan ??
then , mesti dia kejar kan ??
kalau korang di kejar oleh HARIMAU .. 
pastikan berlari ZIG ZAG , ZIG ZAG ..
tak tau lah kenapa kan ..
sebab izzah pernah tengok kat dalam TV
orang tu cakap ..
(KALAU DIKEJAR OLEH HARIMAU,LARI ZIG ZAG,ZIG ZAG !)
Hmm .. mungkin sebab kaki HARIMAU tu sensetif agaknya ..
okay lah cerita ini sampai sini saja .. sebab "No Title"
okay ??
Bubyee !!
NGAUMMMMM !!!

Secret :P

Harloww ... 
kenapa title hari ini Secret ???
Cuz ini satu rahsia yany kecil ,, mungkin orang ramai dah tahu :P
__________________________________________________________________________________
 


Zzzzzzzzzzzzzzzzzz.. nak tau kenapa gamba kucing jugakk ??
Cuz... izzah tak suke kucing!!!!!
Walaupun comel ,still tak sukee ...
kengkadang tu ade la pegang skit .. (NOT ANGKAT :P)
tapi mesti berape SAAT je .. and (Zooooommmm...) Lepaskan tros :P
but kengkadang tak de lah geli sangat .... sampai menjerit ..
tu nama nya dah melebihi batas tu !!
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.. malas la cerita panjang-panjang sangat
sebab ????
Malas , and no idea ...
okay lah .. esok or hari ini pukol bape je la kan ?
izzah akan hantar Entry lagi kat blog izzah
THANKS FOR READING :P 
BUBYEE !!

Glitter-Graphic.com

Glitter-Graphic.com 
__________________________________________________________________________________
Kat mana nak dapat kan image - image yang menarik ????
Ini lah jawapannya !!! 
Klik je image besar tu :P
And sampai ke glitter-graphic.com
Its your image home ...
Bubyeee.... 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari