IZZAHASHARI[DOT]BLOGSPOT[DOT]COM

Thursday, 12 December 2013

Tutorial: Dapatkan Kod Followers Widget

Assalamualaikum!

Hai semua! so, izzah kan dah cakap semalam yang izzah akan buat tutorial yng org dh request kan?
so, dah lama dah benda ni sebenarnya. ini dia c:


So, tutorial kali ini izzah tak buat kat blog izzah sebab leceh sikit. So, izzah  akan bagi korng link blog tu. tpi bukn korang kena cari sendiri, izzah akan bagi link yang terus direct untuk pergi ke page tuto follower widget tu dn ini dia:



Ok, so tu jelah yang izzah dpt balas untuk entry kali ini. sebab izzah tk faham sangat apa yang bella tu nak. hee, bye. thnks x

NK DAPT RM100? CLICK LINK2 BONUS INI:


SETIAP PERKTAAN 'RM1OO' MEMPUNYAI
LINK YNG BERLaINaN SO JUST CLICK SEMUa
NYE HEHEHHEHE

BYE! ASSALAMUALAIKUM X

Tuesday, 10 December 2013

Stay tuned!

Assalamualaikum semua!

Ok, so izzah tahu dah lama izzah tak post. Maklumlah, saya ini budak darjah 4 dan too busy like a year6 and idk why. Hahaha ok so, kalau korang nak lebih rapat dengan empunya blog tak seberapa ni, boleh lah follow twitter BARU izzah iaitu, @izzahasharix 

"Izzah, kenapa tak guna yang @izzahashari dah?"
Hm, mungkin izzah pernah share tentang twitter izzah yang @izzahashari tu. Tapi, disebabkan kerana sebab-sebab peribadi, izzah dah tak dapat nak guna account tu, so follow lah twitter account yang @izzahasharix c:

Seterusnya, izzah juga ada lah account 'KEEK' ! So, kalau korang nak tengok video-video izzah yang versi bahasa inggeris punya, boleh lah subscribe dan follow account KEEK izzah tu. Username dia; @izzahashari, ok? Hehe so dont forget to followw!

Dan of course, mesti lah izzah pun ada jugak instagram! So jangan lupa follow instagram izzah yang juga username dia @izzahashari dan untuk backup account pulak, @izzahasharix. Ok? Hehe yang lain lain izzah akan list kan kat bawah niii::::

Socialcam- izzahashari (ada everyday video yang izzah akan start mulai esok so stay tuned!!)
Ask.fm- @glitterssx (web ni untuk bertanyakan soalan banyak mana pun kepada izzah so jangan lupa spam izzah tau!)

So, izzah tak pasti sangat kalau ada lagi account2 yang izzah lupa nak senaraikan sebab ni je lah semua yang izzah selalu visit. Dan izzah juga akan cuba untuk update hari-hari blog izzah ni. Dan ha, kenapa title entry izzah ni bernama 'Stay tuned' ? Hm,,,,,

Sebab, ada lah ramai jugak yang request dekat cbox izzah untuk buat tutorial tentang ambil kod follower widget lah banner lah, so izzah akan buat tutorial2 tu secepat mungkin! Insya allah esok atau bila bila lah ok;) 

"Izzah kenapa kitaorang tak boleh tengok apa orang lain dah hantar kat cbox kau?"
Ha, soalan kat atas ni memang bagus. Ok, izzah dah privatekan cbox izzah so korang semua tak boleh nak tengok apa yang orang lain dah hantar. Korang juga boleh request untuk buat tuto tentang privatekan cbox macam izzah :) 

"Aik? Abistu macam mana izzah boleh check message message yang orang dah hantar kat cbox izzah tu?"
Ok, ini adalah satu soalan yang izzah tak boleh jawab sekarang sebab izzah ada hal lepasni :) so, untuk jawapan bagi soalan di atas, bila orang dah request tuto untuk privatekan cbox ni, baru izzah akan bagitau korang macam mana nak tengok message message tu.

Dan juga, tuannya je yang boleh tengok so jangan lah risau sangat ye c: kalau ada yang tak faham, boleh bertanyakan soalan di cbox izzah, atau komen je kat bawah tu atau boleh juga ask izzah kat ask.fm izzah ok:) username ada kat atas sana ha^^^^^^^^

Okay, so ini jelah untuk entry kali ni, izzah akan update mungkin esok ataupun bila bila lah masa izzah free. Sebab nak buat entry ni makan masa tau. Hehe ok itu sajalah yang izzah nak sampaikan kat korang semua buat sekarang ni! :)

Assalamualaikum, bye!

Thursday, 18 July 2013

Banner untuk Andek Sakinah.

Assalamualaikum dan salam sejahtera,
semua. hihihi ^^v


Hai semua yang sedang membaca ataupun datang jenguk-jenguk je kat blog izzah ni. Jadi, izzah tahu 
izzah dah lama tak update blog izzah. So, sekarang ni izzah ambil sikit masa nak tulis something 
kat blog izzah yang dah lama tak dijenguk oleh tuannya sendiri ni. hehehe.

Jadi, izzah dah 3 hari tak datang sekolah agama izzah cause izzah tak sihat. Hidung izzah selalu berdarah and
hari ni tak berdarah dah. Alhamdulillah lah. Cuma hari ni izzah selsema and batuk. hihihi. ooh, and 1 more thing! Izzah tak datang 1 hari kat sekolah kebangsaan izzah. 

Of course lah masa sekolah ganti kan. Last week punya lah. But this week punya, confirm lah datang. hm, 'kut'. hihihi. bukan malas, but last week tu izzah balik kampung so, tak dapat lah datang. Sorang dari kawan-kawan izzah yang dtang tu kata, "sekitar 6 org je yg dtg! pstu kitaorang kena campur dengan kelas B".

Masa dia bgi tau sekitar 6 orng je yg dtg, mata izzah terbeliak bagaikn dh nk terkeluar dan terus berguling-guling satu kilometer. hehe, tpi x betul pun yg guling-guling tu. hihihi. so, this week punya sekolah ganti mungkin dtg insya allah :)

& bck to topic that is "Banner untuk Andek Sakinah". Dia ada request kat twitter izzah..... :


Jadi, hari ni tujuan sebenar-benrnya izzah post entry ni untuk memberi banner yng telah izzah buat khas untuk Andek sakinah which is kawan izzah dulu. Sebab this year dia dh form 1 so tak dpat dh lh jumpa dia. hehehe. so andek, ni dia banner untuk blog andek yang andek request hri tu :) :



andek sakinah is awesome :)


Untuk tutuorial letak banner di sidebar, boleh rujuk tutorial ini : Letk Banner di Sidebar

Itu je utk entry kli ni. hve fun andek sakinah

Sekian terima kasih. assalanua..... ehh cop cop.izzah lupa nk promote something. ni dia : 

Boleh lah mention sekrng juga!!

Sekian terima kasih. assalamualaikum. byebye ^^v



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
This blog fully designed by IZZAHASHARI | Dont copy my tutorials or my entries ! | Alright reserved by IzzahAshari